首页 课件 论文 试卷 教案 范文 作文 试题 动画 地图  
 
首页 语文试卷 数学试卷 英语试卷 化学试卷 物理试卷 生物试卷 历史试卷 政治试卷 地理试卷 中考高考 计算机试题 会计试题 医学试题 中考试题
您当前的位置:课件之家 -> 中考高考 -> 中考试题 -> 考试内容

北京朝阳区2008英语中考试卷

作者:佚名  来源:转载  发布时间:2008-5-21 16:27:51  发布人:942479322
北京朝阳区2008英语中考试卷
 
  第一卷(70分)

  一、听对话,根据对话内容,从各题所给的三个选项中选择适当的一项完成句子。每段对话读两遍。(共8分,每小题1分)

  ()1.The boy usually goes to school ________.

  A. by bus B. by bike C. on foot

  ()2.It is ________ now.

  A. 10:30 B. 10:20 C. 10:40

  ()3.The woman wants to put her bag ________.

  A. in the box B. on the desk C. in the car

  ()4.Tom is waiting for ________.

  A. his friends B. his parents C. his brothers

  ()5.The woman wants to drink ________.

  A. coke B. milk C. tea

  ()6.Jane has ________.

  A. a radio B. a TV set C. a computer

  ()7.They are going to ________ next week.

  A. a factory B. a farm C. a park

  ()8.The girl’s watch ________.

  A. is new B. is lost C. doesn’t work

  二、听短文,根据短文内容,从各题所给的三个选项中选择适当的一项回答问题。短文读两遍。(共12分,每小题2分)

  请听第一篇短文,完成第9至11小题。

  ()9.What are the students doing now?

  A. They are having an evening party.

  B. They are having a sports meeting.

  C. They are having a math class.

  ()10.How many girls are there in the class?

  A. Nine. B. Twenty-one. C. Twenty-four.

  ()11.Which subject do the students usually spend much time on?

  A. Chinese. B. Math. C. English.

  请听第二篇短文,完成第12至14小题。

  ()12.What does Mary Smith tell us?

  A. A story book.

  B. A weather report.

  C. An English lesson.

  ()13.What is the weather like this morning?

  A. Rainy. B. Cloudy. C. Sunny.

  ()14.What is the high temperature tomorrow?

  A. Higher than 80.

  B. Lower than 80.

  C. Just 80.

  三、选择填空(共20分,每小题1分)

  从下列各题所给的四个选项中选择正确的一项。

  ()15.I am a student. ________ name is Tom.

  A. My B. Your C. His D. Her

  ()16.We usually have a football match ________ Sunday.

  A. in B. on C. at D. to

  ()17.—There ________ a lot of meat on the plate. Would you like some?

  —Just a little, please.

  A. is B. are C. am D. be

  ()18.Of all the students, Linda draws ________ carefully .

  A. very B. much C. more D. most

  ()19.—What is Mum doing now?

  —She ________ some clothes.

  A. washes B. is washing C. washed D. has washed

  ()20.There isn’t ________ water in the glass. Let’s go and get some.

  A. many B. lots C. any D. some

  ()21.Tomorrow’s meeting is very important. Please ask them ________ there on time.

  A. go B. going C. to go D. went

  ()22.—Why are you walking to school?

  —Because my ________ is broken.

  A. radio B. watch C. bike D. bag

  ()23.Betty didn’t come to school yesterday ________ she was ill.

  A. but B. than C. if D. because

  ()24.Do you enjoy ________ English in our class, Mr. Green?

  A. teach B. taught C. to teach D. teaching

  ()25.Mid-Autumn Day usually ________ in September or October every year .

  A. come B. comes C. is coming D. will come

  ()26.Mike looks ________ than Paul, but they are of the same age.

  A. youngest B. the youngest C. younger D. very young

  ()27.—Where is Mrs. Smith?

  —She isn’t here. She ________ to England .

  A. has gone B. has been C. went D. goes

  ()28.Mrs. Green is out. I have to ________ her baby.

  A. look around B. look up

  C. look for D. look after

  ()29.—Dad, must I finish my homework today?

  —No, you ________ . You may do it tomorrow.

  A. needn’t B. mustn’t C. don’t D. won’t

  ()30.Mr.Thin was very poor, ________ he was very happy.

  A. and B. but C. or D. so

  ()31.—Shall we leave now?

  —Don’t hurry. We still have ________ time left.

  A. little B. a little C. few D. a few

  ()32.We’re in class. You’d better not

  A. talk B. talking C. talked D. to talk

  ()33.—Guess ________ I did yesterday!

  —I think you went to a party.

  A. where B. when C. what D. which

  ()34.________ away this dirty shirt and bring me a clean one.

  A. Pick B. Bring C. Carry D. Take

  四、完形填空(共10分,每小题1分)

  通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的四个选项中选择最佳的一项。

  Mike always loves ships. When he was older, he said,“I’m going to be a soldier.”But his eyes were not very 35, and he did not get in.

  Then he said,“I’m going to 36 a small boat and I’m going around the world.”But boats were very expensive, and Mike did not have enough 37.

  Last summer Mike found a swimming 38 near his house. The lessons did not cost very

  39, and Mike began going to the school at every end of the week and having 40. Now he is a good swimmer.

  Last week a little boy said to him,“You’re a very good swimmer. How do 41 learn to swim so well?”

  “I’m not good at all,”Mike said and he smiled.“42 I’m in the water, I say to myself, There are 43 fishes behind me! Then I’m very afraid, and I 44 quickly.”
  

  35. A. big B. beautiful C. good D. strong

  36. A. buy B. make C. borrow D. draw

  37. A. food B. work C. time D. money

  38. A. park B. school C. farm D. factory

  39. A. much B. little C. many D. any

  40. A. meals B. lessons C. talks D. games

  41. A. I B. they C. we D. you

  42. A. If B. When C. Though D. Where

  43. A. interesting B. nice C. dangerous D. different

  44. A. run B. jump C. swim D. fly
  

  五、阅读理解(共20分,每小题2分)

  阅读下面短文,然后从短文后各题所给的四个选项中选择正确的一项。

  (A)

  One day, Bruce played in front of a house. A woman came up and asked Bruce,“Little boy, is your mother at home?”

  “Yes, she is,”answered the boy.

  Then the woman went over to ring the bell. The bell rang and rang, but no one came to open the door. The woman got angry and called out to him,“You told me your mother was at home, didn’t you?”

  “Yes,”the boy answered.“My mother is at home, but this isn’t my home.”

  ()45.One day, Bruce played ________.

  A. in a park B. in the street

  C. in front of a shop D. in front of a house

  ()46.The woman wanted to see ________.

  A. Bruce’s mother B. Bruce’s father

  C. Bruce himself D. nobody

  ()47.The woman went over to ________ after she talked with Bruce.

  A. knock at the door of the house B. ring the bell of the house

  C. give a call to his mother D. ask his mother some questions

  ()48.The woman got ________ because no. one came to open the door.

  A. pleased B. surprised C. angry D. afraid

  ()49.In the story the woman didn’t find Bruce’s mother because ________.

  A. she went to the wrong house B. she didn’t know Bruce’s mother

  C. Bruce was not at home D. Bruce didn’t have a mother

  (B)

  The word“day”has two meanings. When we talk about the number of days in a year, we are using“day”to mean 24 hours. But when we talk about day and night, we are using“day”to mean the time between sunrise and sunset. Since the earth looks like a ball, the sun can shine on only half of it at a time. Always one half of the earth is having day and the other half night. A place is moved from day into night and from night into day over and over by the spinning(旋转)of the earth. At the equator(赤道)day and night are sometimes the same length(长度). They are each twelve hours long. The sun rises at 6 o’clock in the morning and sets at 6 o’clock in the evening. For six months the North Pole is tilted(倾斜)toward the sun. In those months the Northern Hemisphere(半球)gets more hours of sunlight than the Southern Hemisphere. Days are longer than nights. South of the equator nights are longer than days. For the other six months the North Pole is tilted away from the sun. Then the Southern Hemisphere gets more sunlight. Days are longer than nights. North of the equator nights are longer than days. Winter is the season of long nights. Summer is the season of long days.

  ()50.When the Western Hemisphere is having day, the Eastern Hemisphere is having ________.

  A. both day and night B. day

  C. neither day nor night D. night

  ()51.A place is moved from day into night and from night into day over and over by ________ of the earth.

  A. the pushing B. the pulling C. the spinning D. the passing

  ()52.At the equator day is as long as night ________.

  A. sometimes B. never C. usually D. always

  ()53.When the North Pole is tilted toward the sun, the Northern Hemisphere gets ________ sunlight.

  A. less B. more C. all D. no

  ()54.When it is winter in China, ________.

  A. the USA is tilted toward the sun

  B. the South Pole is tilted away from the sun

  C. the North Pole is tilted toward the sun

  D. the North Pole is tilted away from the sun

  第二卷(30分)

  一、补全对话(共10分,每小题1分)

  从斜体字中选择适当的句子完成下列对话,将其字母标号写在答题纸上相应的题号后面。

  (A) A. May I try it on?

        B. OK. I’ll take it.

        C. How much is it?

        D. Yes, I’d like to have a hat.

        E. Size L.

  A: What can I do for you?

  B: ______1______

  A: What size do you wear?

  B: _________2_____

  A: Here you are.

  B: Oh, a red one. I don’t like red. Have you got any blue ones?

  A: I’m sorry we haven’t got any at the moment. What about a white one?

  B: That’s all right. _____3_____

  A: Certainly.

  B: ___4____

  A: 200 yuan, please.

  B: _____5_____

  (B) A. Ah...Is there anything serious?

        B. Thank you, doctor.

        C. I’ve got a bad headache.

        D. My temperature seems all right.

        E. About two days.

  A: What’s your trouble?

  B: ____6____

  A: How long have you been like this?

  B: ____7____

  A: Have you taken your temperature?

  B: ____8____

  A: Let me examine you. Open your mouth and say“Ah”.

  B: ____9____

  A: You’ve just got a cold. It’s nothing serious. Take this medicine three times a day and drink more hot water.

  B: ____10____

  二、完成句子(共20分,每个空白1分)

  根据所给中文意思,在空白处填入适当词语完成句子。每空一词,请直接在答题纸上完成,不要在此页上作答。

  11.该吃晚饭了。

  It’s time to ________ ________.

  12.你想来点儿面包吗?

  Would you ________ some ________ ?

  13.安娜太小,还不能上学。

  Ann is ________ young ________ go to school.

  14.约翰跑得和我一样快。

  John runs ________ fast ________ me.

  15.布莱克太太经常在英语上帮助我们。

  Mrs. Black often ________ us ________ our English .

  16.你昨天花了多长时间做作业?

  How long ________ it ________ you to do your homework yesterday?

  17.老师让我们每天说英语。

  The teacher tells us ________ ________ English every day.

  18.为什么不让孩子们做他们喜欢的事情?

  ________ ________ let the children do what they like?

  19.当老师走进教室时,学生们立刻停止了谈话。

  When the teacher came into the classroom, the students ________ ________ at once.

  20.我认为你的答案不对。

  I ________ ________ your answer is right.

 

  参考答案

  第一卷(共70分)

  9—14和45—54(粗体字)每小题2分;其余每小题1分。

  1.B 2.A 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.C 9.A 10.C 11.C 12.B 13.B 14.A 15.A 16.B 17.A 18.D 19.B 20.C 21.C 22.C 23.D 24.D 25.B 26.C 27.A 28.D 29.A 30.B 31.B 32.A 33.C 34.D 35.C 36.A 37.D 38.B 39.A 40.B 41.D 42.B 43.C 44.C 45.D 46.A 47.B 48.C 49.A 50.D 51.C 52.A 53.B 54.D

  第二卷(共30分)

  一、补全对话(共10分,每小题1分)

  1.D 2.E 3.A 4.C 5.B 6.C 7.E 8.D 9.A 10.B

  二、完成句子(共20分,每个空白1分)

  11. It’s time to have supper. 12. Would you like some bread?

  13. Ann is too young to go to school. 14. John runs as fast as me.

  15. Mrs. Black often helps us with our English.

  16. How long did it take you to do your homework yesterday?

  17. The teacher tells us to speak English every day.

  18. Why not let the children do what they like?

  19. When the teacher came into the classroom, the students stopped talking at once.

  20. I don’t think your answer is right.

[] [返回上一页] [打 印] [收 藏]
∷相关考试评论∷    (评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!) [更多评论...]
  评论人:mccyskvrd   打分:85 分  发表时间:2010-11-19 17:15:23
· 1hrcNt<ahref="http://xhrdnvgjbnmn.com/">xhrdnvgjbnmn</a>,[ur
考试搜索
 

   
栏目导航
|中考试题 |高考试题
热门考试
· 2008年天津市英语中考试卷
· 北京朝阳区2008英语中考试卷
· 2008年中考英语最后测验模拟试题
· 江西省南昌市2008年初中毕业暨中
· 2006年中考语文模拟试题83中考试
· 备考指南:2008年中考语文十大热
· 初三物理名师专题辅导:力(图)
· 2005年中考语文试题(1)中考试题
· 名师家教:初中英语十二种常见句
· 化学中考模拟试题(二)(1)中考试
· 2005中考英语试题(二)(1)中考
· 中考英语模拟试题中考试题
最新考试
· 北京朝阳区2008英语中考试卷
· 2008年中考英语最后测验模拟试题
· 江西省南昌市2008年初中毕业暨中
· 2008年天津市英语中考试卷
· 中考指导:文综复习注意政史结合
· 方法得当 轻松攻克历史
· 把握中考特点 科学复习政治
· 中考历史:打好基础 进入全面复
· 中考政治:如何走出开卷考试的误
· 新课改下历史中考复习有章法
· 化学实验室:初三化学早起步
· 初中物理学习方法:六大方面打造
相关考试
· 高考化学复习:例析无机综合推
· 北京四中名师苗金利:学好数学
· 1999年下半年北京市高等自
· 00年上半年北京高等自学考试生
· 2000年上半年护理伦理学(北京
· 99年上半年北京市高等自学考试
· 2000年上半年北京市高等自
· 00年上半年北京高等自学考试护
· 1999年上半年北京市高等自
· 2000年上半年护理理论(北京卷
· 护理心理——1998下(北京)(1
· 消毒隔离无菌技术操作知识考试
· 会计从业试题:北京试题(1)
· 北京市会计从业资格考试《会计
· 北京市会计从业资格考试《财经
关于本站 - 网站帮助 - 广告合作 - 下载声明 - 友情连接 - 网站地图 - 发布课件 - 网站留言
课件之家
Copyright © 2006-2012 kejianhome.com. All Rights Reserved .
  Email:kejianhome#163.com